“Heeft de wondere wereld van Hospitality nog geheimen voor u?” Mooie prikkelende uitnodiging voor het 6e CSU Hospitality Congres op 14 november in het theater van de belevingsrijke Efteling. Een middag vol inspiratie onder leiding van tv-presentator en programmamaker Art Rooijakkers, die zich mocht omringen met sprekers die én inspiratie én inzicht gaven. Met Aljan de Boer van Trendsactive als humorrijke keynote speaker over generatieve hospitality én een verrassende, muzikale en interactieve afsluiter ‘The Big Bingo’. En ja, iedereen uit z’n dak.
Dit artikel is afkomstig van Schoonmaakjournaal – auteur Petra de Bruin.
Als je na een persoonlijk welkom door de parkeerwachters je auto ruimschoots kunt parkeren en uitstapt, sfeervolle wat-ben-ik-toch-een-gelukkig-mens-muziek hoort die je naar de hoofdingang van de Efteling leidt waar je door een in een vrolijk Efteling-kostuum verklede gastvrouw én een muzikaal kwartet wordt verwelkomd, dan heb je al op 4 momenten van hospitality te pakken. En er volgde er nog vele tijdens het CSU-congres Insights in hospitality in het grootste attractiepark van de Benelux, de Efteling.
Hospitality is een ding
Op 14 november was daar de 6e editie van het CSU Hospitality-congres. Dat de theaterzaal ‘nokkievol’ was, bevestigt de belangstelling en het feit, dat Hospitality en ketensamenwerking niet meer weg te denken zijn, zo bevestigde ook het laatste Nationale Benchmarkonderzoek Facilitaire Innovatie. Hospitality is zelfs de grootste uitdaging in facility management. Een onderzoek dat momenteel overigens weer loopt en waaraan je via deze link deel kunt nemen.
“Zonder transport staat alles stil, maar ook zonder facilitair medewerker”
De Koningin van de Hospitality in onze schoonmaakbranche is, wat mij betreft, Diane van Dijk. Vijf jaar geleden trad zij bij CSU aan als directeur Hospitality en heeft hospitality op de kaart weten te krijgen. Hospitality is belangrijk – want: “zonder transport staat alles stil, maar ook zonder facilitair medewerker. En dat realiseren we ons te weinig”, stelde Diane in haar congresopening. De uitdaging is en blijft: mensen.
Hospitality, what else?
Hospitality is een mindset – “wat verwacht je zelf, geef dat ook een ander”; een kwestie van high tech versus high touch, maar medewerkers maken het verschil. “CSU zoekt de combinatie. We kijken naar medewerkers én klanten en uitdagingen in de markt.” Er worden 3 hospitality-trends in 2020 verwacht: duurzaamheid, klantgerichtheid en technologie.
Hoe hospitality aan en op te pakken. Diane’s advies:
Ga voor kleine stappen;
Ambassadeurs maken het verschil;
Stel concrete doelen en
Toon lef.
Wie naar de eerste letters van deze opsomming kijkt, leest GAST.
Meer lezen? Lees dan het hele artikel bij Schoonmaakjournaal.