Per 1 juli 2022 heeft Slimm Facility Services haar dienstverlening uitgebreid met haar sociale onderneming ‘Blankers Maatschappelijk’. Met dit bedrijf wordt Blankers nog zichtbaarder om ook binnen de volledige keten toonaangevend te zijn op het gebied van sociaal ondernemen en duurzame inzetbaarheid. Betekenis volle banen creëren zorgt immers voor positieve maatschappelijke impact.
Blankers Maatschappelijk
Om als trotse (tevens aantrekkelijkste) werkgever én leerwerkbedrijf ook toonaangevend te zijn op het gebied van sociaal ondernemen kiest het bedrijf ervoor om haar duurzame/sociale strategie nu afzonderlijk te organiseren, zonder haar drie belangrijkste kernwaardes ‘Dichtbij – Deskundig – Duurzaam’ hierbij uit het oog te verliezen.
Door nog duidelijker te focussen op kansengelijkheid in de huidige arbeidsmarkt is Blankers beter in staat om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen om daarmee een passende arbeidsplek te realiseren, waar mensen gerespecteerd en gewaardeerd worden. Dit geldt voor zowel arbeidspotentieel dat reeds op de arbeidsmarkt actief is, alsook studenten die middels hun leerwerkplek bij Blankers Maatschappelijk aan een passende baan geholpen kunnen worden.
Sociale ketenpartner
Als mensenbedrijf, facilitaire partner én toonaangevende impactmaker binnen de gehele keten zet Blankers’ met de lancering van ‘Blankers Maatschappelijk’ een volgende stap in haar sociaal-maatschappelijke strategie om iedereen een eerlijke kans te bieden op de arbeidsmarkt. Zo stelt Blankers niet alleen mensen met een arbeidsbeperking op eigen plekken te werk, maar neemt het bedrijf ook haar verantwoordelijkheid om leveranciers en opdrachtgevers maximaal te stimuleren om sociaal (en duurzaam) te ondernemen. Sterker nog; door gebruik te maken van deze sociale dienstverlening voldoen opdrachtgevers mogelijk in de toekomst aan hun SROI-verplichting, vanwege de in 2023 beoogde PSO trede 3 en +30 certificering voor Blankers Maatschappelijk.
PSO landelijke norm voor sociaal ondernemen
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van ‘social return’. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.