Glamour & Intriges Henk Cornelisse

Glamour & Intriges toont via het wonderbaarlijke verhaal van Henk Cornelisse hoe uniek de schoonmaakwereld is. Het boek is een feest der herkenning voor vakgenoten en voor niet-betrokkenen uiterst fascinerend!

Glamour & Intriges: een uniek kijkje in de schoonmaakwereld

Via anekdotische, ontroerende en intrigerende verhalen biedt Henk de lezers een uniek kijkje in de fascinerende schoonmaakwereld. Waar de schone schijn soms bedriegt. Het boek maakt naast maatschappelijke issues duidelijk welke raakvlakken bijvoorbeeld Sjaak Swart, Klaas Jan Huntelaar en andere BN’ers en politici met de schoonmaak hebben. Maar ook waarom André Hazes zijn carrière in de schoonmaak is misgelopen en waarom Jaap van Zweden de sterren van de hemel voor de schoonmaak speelde. Of hoe schoonmaak Nederland internationaal furore maakte en last but not least is het een eerbetoon aan alle schoonmakers, de nieuwe helden van onze samenleving.

Glamour & Intriges is een feest der herkenning voor vakgenoten uit de schoonmaak. Voor niet-betrokkenen zal het bijdragen tot fascinatie voor dit schone vakgebied.

Over Henk Cornelisse

Henk Cornelisse bracht zijn jeugd door in de Pijp in Amsterdam. Na het verliezen van zijn wilde haren na de provo-tijd schopte hij het tot ‘glamourboy’ bij De Gast Schoonmaakbedrijven. In de schoonmaaksector is hij bekend door zijn immer kritische blik op de sector, de artikelen in Clean Totaal en Service Management en de behaalde zakelijke successen.

Henk Cornelisse is de man die o.a. verantwoordelijk was voor het het project De Witte Werkster, dat niet staat voor een huidskleur, maar voor de extra dimensie aan de zogeheten ‘Melkert banen’. Tevens stond hij aan de basis van de Dag school voor Schoonmakers. Zodoende is dit niet het eerste boek van zijn hand. Eerder schreef Cornelisse drie cursusboeken. Te weten: de Basiscursus Schoonmaken en de vervolgopleidingen tapijt, meubel- en sanitairreiniging en brand-, roet- en gevelreiniging.