Robot en schoonmaak: één grote bubbel?!

Dagvoorzitter Nico Lemmens loodste het publiek vakkundig door de middag.  10 april jl organiseerde VSR (vereniging Schoonmaak Research) een seminar onder de titel “Mens of machine in schoonmaakbranche”. Met machine werd hier, zo nu blijkt, een fysieke intelligente robot bedoeld. Eentje die, in een pessimistisch scenario, de schoonmaker vervangt. Eentje die, in een positief scenario,…

Lees verder!

Drywash: vliegtuigschoonmaak zonder sopje

De eerste code oranje van 2018 en ik waai uit mijn hemd op Schiphol. De helft van het aantal vluchten is geannuleerd en nee, ik ga helaas niet op reis. Ik ben hier voor de vliegtuigen zelf. Niet als spotter maar om van nabij te zien hoe ze aan de buitenkant worden schoongemaakt. Nooit bij stilgestaan, maar ondanks zware regens hoog in de lucht, worden vliegtuigen vies en dat heeft de nodige gevolgen. Ik spreek erover met Thomas de Boer CEO van THOMS Aviation, specialist in vliegtuigschoonmaak zonder sopje, oftewel drywash.

Lees verder!

Calamiteitenmedewerker Van Wijk: “Ik zou niets liever willen”

Noem een schoonmaakspecialisme waar veel kennis vereist is en onregelmatige diensten aan de orde van de dag zijn en calamiteitenreiniging zal door velen als eerste genoemd worden. Clean Totaal krijgt inzicht in het specialisme waar medewerkers niet bang zijn om vies te worden en het niet erg vinden om ’s nachts in de auto te stappen om bedrijven, instellingen en gezinnen letterlijk uit de brand te helpen.

Lees verder!