De innovatieve en duurzame reinigingsdoek voor multifunctioneel gebruik, welke de impact op het milieu helpt te verminderen en tegelijkertijd de reinigingefficiëntie verbetert, is dit jaar uitgeroepen als overall winnaar en de winnaar in de categorie Duurzaamheid & Milieu van de Amsterdam Innovation Award.
De prestigieuze prijs zet de meest innovatieve producten die echt een verschil maken in de spotlight. Tijdens de prijsuitreiking op 10 mei liet de jury over de Tork Heavy-Duty reinigingsdoek, 99% biobased weten: “Met de ontwikkeling van deze nieuwe doek streeft Essity naar vermindering van verbruik, afval, vervuiling en uitstoot. Het feit dat de verpakking gemaakt is van 100 procent gerecyclede vezels en minimaal 30 procent gerecyclede kunststoffen maakt het duurzaamheidsplaatje voor de klant compleet.”
Duurzaamheid
“Duurzaamheid is een belangrijke factor geworden in de keuzes van klanten”, zegt Anna Königson Koopmans van Essity. “De winnende Tork doeken zijn ontworpen om de efficiëntie te maximaliseren en meer duurzaamheid te bieden aan bedrijven, zonder afbreuk te doen aan de strenge kwaliteitsnormen. We zijn dan ook trots dat we dit jaar uitgeroepen zijn tot ‘Overall’ en ‘Category’ winnaar van de Amsterdam Innovation Award.”
Vel-per-vel dosering
De Tork Heavy-Duty reinigingsdoek, 99% biobased, is gemaakt van 99% plantaardige vezels en duurzaam geproduceerd. Daarnaast onafhankelijk gecertificeerd als OK Biobased door TÜV Oostenrijk. De reinigingsdoeken helpen bedrijven bij het verminderen van de klimaatimpact en tegelijkertijd te profiteren van verbeterde prestaties op het gebied van absorptie, levensduur, pluizen en consumptie van oplosmiddelen. Bovendien zijn de Tork reinigingsdoeken intergevouwen voor eenvoudiger gebruik en vel-per-vel dosering. Dit zorgt ervoor dat gebruikers alleen pakken wat ze gebruiken, waardoor afval en kruisbesmetting worden beperkt.
Hoger niveau
De Tork Heavy-Duty reinigingsdoek, 99% biobased, is een van de vele manieren waarop Tork klanten helpt hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen met duurzaam hygiënebeheer.
Bron: Tork